Praktijkfolder

Praktijkfolder Huisartsenpraktijk Schalkwijk


Huisartsenpraktijk Schalkwijk

Ganzerikplein 50
3053 EA Rotterdam
Telefoon: 010-4185999
Fax: 010-4221526

praktijkschalkwijk@hotmail.com

KvK-nummer: 24455285

www.praktijkschalkwijk.nl

E-mail: praktijkschalkwijk@hotmail.com


Huisartsenpraktijk Schalkwijk

allesbehalve1

Huisartsenpraktijk Schalkwijk is gevestigd aan het Ganzerikplein 50 in Rotterdam Schiebroek en is open voor nieuwe patienten. Inschrijven is heel eenvoudig via het inschrijfformulier. Naast Schiebroek zijn ook mensen uit de wijk Park 16hoven, 110-Morgen, Hillegersberg en het Kleiwegkwartier welkom in deze huisartsenpraktijk. In het pand zijn ook gevestigd; onze psycholoog (POH-GGZ), Indigo(GGZ), logopedie en een dietiste.

Wij houden ook AVONDSPREEKUREN op maandagen van 17 tot 20.30 uur! Huisarts van der Velden en Höhn doen dit om en om. 

Dokter Schalkwijk voert op woensdag en donderdag bovenooglidcorrecties, oorlelcorrecties en andere chirurgische verrichtingen uit. U kunt hiervoor een vrijblijvend intakegeprek met haar maken door contact op te nemen met de praktijk of via het contactformulier. U hoeft hiervoor geen patient van ons te zijn. Chirurgische verrichtingen bestaan uit moedervlekken, ouderdomswratten, talgklieren, huidaanhangels, etc verwijderen. De kosten voor het verwijderen van plekjes (ook als u geen patient bent) krijgt u terug van uw zorgverzekeraar. Zorgverleners zoals andere huisartsen die dit niet zelf doen kunnen makkelijk naar onze praktijk verwijzen voor dit soort verrichtingen via Zorgdomein. Dokter Schalkwijk is ook de vaste invalhuisarts indien een van de 3 andere huisartsen niet aanwezig is.dokters rijtje

De praktijk wil zo min mogelijk aan vakantiesluitingen doen. De medewerkers gaan afwisselend van elkaar met vakantie zodat wij u continue zorg kunnen bieden. Sporadisch een dag of dagdeel sluiten zal kunnen voorkomen. Dit zal bijvoorbeeld zijn tijdens ons jaarlijkse praktijkuitje. Dit jaar is dat op woensdagmiddag 15 mei vanaf 13 uur.

Sinds september 2018 is Duco Dusseljee, een Verpleegkundig Specialist in opleiding, bij ons in de praktijk werkzaam. Hij verzorgt spreekuren en houdt zich bezig met ouderenzorg.

Wij zijn alle werkdagen bereikbaar tussen 8 uur en 17 uur. Wij willen graag zo goed mogelijk bereikbaar zijn aan de telefoon en u kunt hieraan een bijdrage leveren door voor 11 uur te bellen indien u een afspraak wil maken. Voor uitslagen willen wij u vragen om tussen 13 en 16 uur te bellen. U kunt praktische vragen of opmerkingen die niet per se telefonisch gesteld behoeven te worden via de mail stellen via praktijkschalkwijk@hotmail.com. Neem een kijkje op www.thuisarts.nl voor betrouwbare medische informatie en adviezen. 

Wij hebben een reizigersspreekuur, voor zowel eigen patienten als niet-patienten, wat bestaat uit advies en eventueel vaccinaties en medicatie voordat u op reis gaat.  Vul het formulier reisvaccinatie in en maak een afspraak met Annemarie of Mandy zodat wij u kunnen helpen. De kosten (56,80 euro pp) kan u terugkrijgen van uw eigen zorgverzekeraar indien u daarvoor aanvullend verzekerd bent.

Als u een waardering wilt geven aan onze praktijk dan nodigen wij u graag uit om dit kenbaar te maken via www.zorgkaartnederland.nl Alvast bedankt!

Via mijngezondheid.net kunt u 24 uur per dag online afspraken maken, herhaalrecepten aanvragen, een e-mail consult starten. Alleen personen vanaf 18 jaar kunnen hier gebruik van maken! U kunt dus niet online een afspraak maken of een vraag stellen voor uw kind bijvoorbeeld! en u dient in te loggen met uw Digi-D. Dit is nodig vanwege de privacy en patientgegevens. U komt op de site mijngezondheid.net die meerdere andere geavanceerde functionaliteiten heeft. Klik op onderstaand icoontje als u gebruik wil maken van deze online service VOOR U ZELF:

Mijngezondheid.net 

 

 

Onze praktijk in een vakblad

De praktijk heeft in december 2014 in het landelijk huisartsentijdschrift "MedZ" gestaan met het onderwerp; "praktijk in beeld". In dit blad wordt iedere uitgave een mooie praktijk in beeld gebracht. Zie onderstaande link voor het artikel: praktijkinbeeld

Deze website is up to date en wordt bijgehouden door dokter Schalkwijk. U kunt ons ook volgen via Instagram.

Bovenooglidcorrectie

In onze praktijk kunt u terecht voor het ondergaan van een bovenooglidcorrectie.

Kleine chirurgische ingrepen, zoals het verwijderen van een moedervlek of een wond hechten, zijn al langer heel normaal voor een huisarts. Het verrichten van een ooglidcorrectie sluit daar prima bij aan. Het gaat daarbij niet enkel om cosmetische redenen, vaak is er ook een medische aanleiding waarom iemand een ooglidcorrectie wil. Hoofdpijnklachten, een verminderd blikveld, de eeuwige vraag of je moe of boos bent. Een ooglidcorrectie kan iemand soms eenvoudig van deze klachten afhelpen. Vaak willen mensen wel, maar durven ze de stap naar een kliniek niet te nemen. De drempel naar de huisarts is dan een stuk lager. Het voelt hier toch wat gewoner, niet zo klinisch.

ikopereren

Dokter Schalkwijk en haar assistentes sloten zich sinds 2016 aan bij een organisatie die trainingen geeft aan huisartsen en hun assistentes. Hier is geleerd om op een veilige, professionele en verantwoorde manier ooglidcorrecties uit te voeren.

De kosten van een bovenooglidcorrectie bedragen €650 voor beide ogen inclusief intake, de ingreep zelf, hechtingen verwijderen en een nacontrole. Dit is veruit het laagste bedrag in de omgeving van Rotterdam. U hoeft geen patient van ons te zijn.

Ook voor andere chirurgische verrichtingen zoals verwijderen van moedervlekken, talgklieren, ouderdomswratten, etc kunt u een afspraak maken bij dokter Schalkwijk. De kosten voor iets verwijderen (90,07) krijgt u wel terug van uw zorgverzekering! Ook voert dokter Schalkwijk oorlelcorrecties uit. Ook hiervoor kunt u een afspraak maken voor een intake.

Indien u meer informatie wilt kunt u contact opnemen met de praktijk op 010-4185999 of via ons contactformulier om een afspraak te maken voor een vrijblijvend informatiegesprek met dokter Schalkwijk.

Hieronder ziet u een foto van een mevrouw voor en 3 maanden na een ooglidcorrectie die dokter Schalkwijk heeft uitgevoerd. Een prachtig resultaat!

zanten

Chirurgische verrichtingen en oorlelcorrecties

ikprimaopereren

Naast ooglidcorrecties kan ook iedereen een afspraak maken voor het laten verwijderen van huidafwijkingen zoals moedervlekken, huidaanhangels, vetbulten, ouderdomswratten, talgklieren etc. Ook is dokter Schalkwijk gespecialiseerd in oorlelcorrecties.

U hoeft geen patient te zijn van deze huisartsenpraktijk om deze chirurgische verrichtingen te laten uitvoeren. U krijgt de kosten (90,08) terug van uw zorgverzekeraar.

U kunt bellen om een afspraak te maken bij dokter Schalkwijk voor een vrijblijvende intake of gelijk voor het laten verwijderen van de huidafwijking (onder voorbehoud). Zij doet dit graag!

U kunt ook het contactformulier invullen en zo vragen of wij u terugbellen voor een afspraak of informatie

Online afspraak maken

Op de websites www.moetiknaardedokter.nl of www.thuisarts.nl kunt u veel antwoorden op uw medische vragen vinden.

Indien u ondanks deze informatie toch een afspraak wil maken voor u zelf kunt u dit 24 uur per dag doen in de agenda van huisarts Oomen, van der Velden, Höhn of bij de assistente.

U kunt online alleen een enkele afspraak maken voor 1 klacht. Indien u meer tijd nodig denkt te hebben dan verzoeken wij u de praktijk te bellen. Daarnaast willen wij graag melden dat de assistente altijd de uitstrijkjes maakt en niet de huisarts. Voor verrichtingen zoals spiraaltjes plaatsen, implanon plaatsen/verwijderen, chirurgie ook graag bellen voor een afspraak omdat dit op bepaalde tijden ingepland wordt. Meestal bij dokter Schalkwijk. Stoppen met roken spreekuur wordt verzorgd door de praktijkondersteuner net als diabetes, astma/COPD en CVRM. Afspraken met de praktijkondersteuner kunt u niet online maken.

Bij de assistente kunt u online een afspraak maken voor; uitstrijkje maken, hechtingen verwijderen, bloed prikken, hartfilmpje maken, stikstofbehandeling, bloeddruk meten, oren uitspuiten, spiraaltje verwijderen of glucose meten.

De afspraak van een online gemaakte afspraak kan niet online worden geannuleerd. U dient hiervoor de praktijk te bellen om een nota van 10 euro te voorkomen.

Klik op onderstaand icoontje voor het maken van een afspraak VOOR U ZELF:

Alleen personen vanaf 18 jaar kunnen gebruik maken van deze online service en u dient in te loggen met uw Digi-D. Dit is nodig vanwege de privacy en patientgegevens. U komt op de site mijngezondheid.net die meerdere geavanceerde functionaliteiten heeft. U kunt dus GEEN online afspraak maken of een vraag stellen voor uw kind of een ander dan uzelf.

Alleen voor u zelf!:

'Mijngezondheid.net

NHG-accreditatie

Wij zijn trots te kunnen melden dat onze praktijk (als een van de eerste in Nederland) al sinds januari 2009 de NHG-praktijkaccreditering is toegekend. Dit is een kwaliteitskeurmerk van het Nederlandse Huisartsen Genootschap dat laat zien dat de praktijk actief werkt aan het verbeteren van haar kwaliteit. Voor deze officieleerkenning is de praktijk getoetst op de huidige situatie. Het medisch handelen, de praktijkvoering en de praktijkorganisatie zijn doorgelicht. Met deze informatie zijn plannen opgesteld om de kwaliteit nog verder te verbeteren.

 nhg

In 2011 zijn de volgende 3 verbeterplannen waargemaakt: Het in kaart brengen en controleren van de patienten met astma/COPD tussen de 16 en 40 jaar, meer schriftelijke informatie meegeven tijdens het consult en het digitaliseren van de bestaande patientendossiers. Dat wil zeggen dat wij geen papieren dossiers meer hebben maar dat alles in de computer is ingescand.

In 2012 is de huidige website opgezet. Daarnaast hebben wij gewerkt aan het inscannen van patientendossiers en het up to date maken van de voorgeschiedenis van alle patienten (want dat was nog niet optimaal). De patienten met hypertensie (hoge bloeddruk) zijn in kaart gebracht en worden vanaf nu volgens protocol behandeld met alles wat daarbij komt kijken zoals volgens protocol bloed laten prikken. Ook is de medicatie-uitwisseling met de apotheek verbeterd.

In 2013 zijn we aan de slag gegaan met het digitaal verzenden en ontvangen van patientendossiers bij in- en uitschrijving van patienten in plaatst van het hele patientendossier uit te moeten printen etc. Daarnaast zijn we bezig geweest om te proberen het aantal patienten dat zonder afbellen niet op een afspraak verschijnt terug te dringen door hun een waarschuwingsbrief te sturen en de volgende keer dat een patient niet verschijnt op een door hun gemaakte afspraak een nota te sturen van 10 euro. Ook hebben wij de kwetsbare ouderen in kaart gebracht. Dat wil zeggen dat van alle patienten die 75 jaar of ouder zijn en nog thuis wonen een vragenlijst is afgenomen om te onderzoeken of ze kwetsbaar zijn of niet. Daarna werd er een behandelplan opgesteld. 

Wij zijn in maart 2014 weer beoordeeld door iemand van de praktijkaccreditatie. Wij zijn blij dat onze inspanningen ertoe hebben geleid dat we weer voor een jaar het praktijkkeurmerk van het NHG hebben ontvangen! Wij gaan zo door. Vanaf nu hoeven we niet meer ieder jaar 3 grote verbeterplannen door te voeren maar houden we een grote lijst bij met al onze verbeteringen. Voor ons zelf gaan we wel gewoon door met deze grote verbeterplannen en houden wij u daar van op de hoogte. Indien u nog verbeteringen wilt doorgeven voor onze praktijk dan horen wij dat graag.

Ook in 2015, 2016, 2017 en 2018 is de praktijk weer doorgelicht door de NHG-accreditatie en zijn wij weer met vlag en wimpel geslaagd.

Het kwaliteitskeurmerk van de NHG gaat over de reguliere huisartsenzorg.

Toekomst

Wij gaan continue verder met de NHG-accreditatie. Hierdoor blijven wij constant werken aan verbetering van de praktijk.

Wij hebben sinds juli 2015 ook een reizigersspreekuur. Annemarie, Mandy en dokter Schalkwijk hebben hiervoor nascholingen gevolgd en u kunt dus bij ons advies en vaccinaties ontvangen. U hoeft dus niet meer naar bv de travelclinic te gaan. Vul het formulier in onder het kopje "reisvaccinatie" en maak zo ver mogelijk voor de reis een afspraak met Annemarie of Mandy.

Sinds januari 2016 hoeft u niet meer bij de STAR bloed te laten prikken. U kunt nu elke werkdag op het spreekuur van de assistentes bloed laten prikken. Maakt u hiervoor een afspraak bij de assistente. Dan weet ze dat u komt.

Sinds december 2015 kunt u ook online een afspraak maken bij een van de assistentes voor het assistentenspreekuur. Zij zijn namelijk bevoegd om oren uit te spuiten, bloed te prikken, uitstrijkjes te maken, plekjes met stikstof te behandelen, bloeddruk te meten, glucose te meten, hechtingen te verwijderen, spiraaltjes te verwijderen en hartfilmpjes te maken.

Wij doen vanaf half 2016 zo min mogelijk aan vakantiesluiting zodat wij u continue zorg kunnen bieden. U hoeft dan niet meer naar een waarnemer omdat alle medewerkers afwisselend van elkaar met vakantie gaan.

Vanaf 2016 is dokter Schalkwijk bovenooglidcorrecties gaan uitvoeren en sinds 2018 ook oorlelcorrecties. Bij interesse kunt u  een vrijblijvend intakegesprek inplannen bij dokter Schalkwijk door te bellen naar de praktijk. U hoeft hiervoor geen patient bij ons te zijn. U kunt bij haar ook terecht voor het verwijderen van moedervlekken, ouderdomswratten, huidaanhangsels, talgklieren, etc. De kosten voor de kleine chirurgische verrichtingen krijgt u terug van uw zorgverzekeraar!

Vanaf 2019 is dokter Schalkwijk haar eigen invalhuisarts geworden. Er is helaas een tekort aan werknemers in de zorg. Zowel huisartsen als doktersassistentes. Om dit gat op te vullen en continue zorg te kunnen blijven leveren is dokter Schalkwijk de vaste invalhuisarts geworden. Zodoende ziet u niet steeds een invalhuisarts als een van de artsen niet aanwezig is. Dit gelt ook voor de assistentebezetting. Dit is nog maar het begin van het tekort in de zorg!

Spoedgevallen

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!

Bij verwondingen of spoedeisende klachten tijdens openingstijden kunt u direct naar de praktijk komen. Wel is het handig eerst de praktijk te bellen dat u er aan komt zodat wij rekening kunnen houden met uw komst. Onze praktijk is geopend op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur.

Indien u de praktijk belt in geval van spoed kunt u op de "1" drukken. Wij nemen dan binnen 30 seconden de telefoon aan.

In geval van spoed tijdens sluiting van de praktijk kunt u bellen naar;

Huisartsenpost Sint Franciscus Gasthuis

Openingstijden
Iedere werkdag na 17.00, op zaterdag, zondag en op feestdagen is de huisartspost geopend.


Adres Huisartsenpost Sint Franciscus Gasthuis;

Kleiweg 500

3045 PM Rotterdam

tel: 010-4669573

 

Foto's

dokters rijtje

Dokters Höhn, Oomen, van der Velden en Schalkwijk

4ass

Assistentes Dunja, Annemarie, Mandy en Rianne

allesbehalve1

ikopereren

 

 

 

 

 

 

 

 

Dokter Schalkwijk voert veel chirurgische verrichtingen uit zoals bovenooglidcorrecties, oorlelcorrecties en onder andere allerlei huidafwijkingen verwijderen

leestafel

 

folder

 

kinderspeelhoek

 

 

 

 

 

 

  wachtkamer gans                                                    

 Wachtkamer van de praktijk